Duorolgordijn inpassen bij bestaande architectuur.

Spelen met licht doe je eenvoudig met een duorolgordijn.

Vaak worden jaloezieën gebruikt om het licht te reguleren in bedrijfsgebouwen maar ook bij particuliere projecten. Ze worden altijd vooraf door de architect voorgeschreven en de stylist of woninginrichter mag hier niet van afwijken. Ze behoren immers tot het complete interieurplan van de architect en als je iets veranderd kan de samenhang van de compositie veranderen. Daar zijn we het allemaal wel over eens. Hebben we al eens aan het duorolgordijn gedacht?  Dit kan een hele sfeervolle oplossing zijn op plekken waar horizontale jaloezieën staan ingetekend.

Op maat ingetekend.

Foto beschikbaar gesteld door: duorolgordijn.eu

Wat is een duo rolgordijn precies en hoe kun je het mooiste licht effect bereiken?

Het duorolgordijn is in feite een rolgordijn dat uit twee lagen stof bestaat.  Het stof is heel bijzonder en heeft delen waar je gewoon doorheen kan kijken en delen die gesloten zijn. De twee lagen komen als een soort lus voor het raam te hangen. Je kunt de lagen vóór elkaar door rollen waardoor de stofdelen in beweging komen. Al rollend heb je de mogelijkheid om het rolgordijn in een doorzichtige stand te zetten of in een gedeeltelijk doorzichtige of gesloten stand. De hoeveelheid licht die de ruimte binnen komt kan dus heel gemakkelijk worden gereguleerd. De belangrijkste factoren  die bepalend zijn, zijn in hoeverre het rolgordijn omlaag is gerold en hoe je de stroken over elkaar schuift. Alle opties voor een lichte en heldere ruimte, maar ook voor middelmatige licht toetreding of ondoorzichtig zijn dus toe te passen.  Ook bestaan er verduisterende stoffen voor als het nog donkerder moet worden zoals in ruimten waar veel met beeldschermen of projecties wordt gewerkt. Of als je de slaapkamer van een particulier donker wilt hebben.  Duo rolgordijnen zijn dus altijd een erg functionele oplossing. De hardware zoals de koof om het gordijn en de randen kun je aanpassen aan het ontwerp. Een mooi voorbeeld van wat er allemaal op het gebied van afwerking bij duo rolgordijnen te koop is, vindt je hier.